Ferment natural pentru pâine, fără gluten, 250 g, Sekowa

32,00lei TVA inclus

În stoc

   Fermentul pentru pâine fără gluten Sekowa®, este un agent de dospire a aluatului care prezintă proprietăți incomparabile deoarece, spre deosebire de alți fermenți asemănători, conține doar miere polifloră, mazăre și porumb, toate componentele fiind organice – Produsul este certificat Eco.

Fermentul Sekowa Special Baking nu conține nicio tulpină de drojdie modificată comercial!

   Drojdiile de nectar și fermenții care se află în miere descompun făina într-un mod cu totul special, ceea ce are ca rezultat un gust ușor și deosebit a produsele de panificație obținute cu ajutorul lui.

   Potrivit lui Hugo Erbe, cu fermentul Special Baking Ferment, orice cereală pot fi folosită pentru dospirea și coacerea a numeroase tipuri de produse de patiserie și pâine!

   Fermentul Sekowa pentru pâine fără gluten este un agent de fermentare natural și de dospire a aluatului, obținut din făină de porumb, făină de mazăre și miere eco.

   Forța motrice a fermentului de coacere funcționează și în aluaturi realizate din cereale greu de copt, cum ar fi orzul și ovăzul, precum și în varietăți care nu se coc, cum ar fi porumbul, meiul sau hrișca. Fermentul de copt pe bază de plante conține drojdie de nectar și acizi naturali și care face de prisos utilizarea drojdiei.  Se utilizează aproximativ 3 g ferment de panificație la 100 g de făină.

Mod de utilizare:

   Fabricat în Germania, acest ferment este utilizat în întreaga lume ca alternativă directă la drojdia uscată, deoarece, cu ajutorului lui se pornește un starter pentru aluatul de pâine. Pâinea rezultată formează o crustă bună, un miez pufos și aerat ce se păstrează mult timp. Se va obține o pâine blândă cu un gust ușor acrișor.

   Fermentul de copt poate fi folosit direct în rețeta de pâine pentru a înlocui drojdia convențională, dar trebuie luat în considerare faptul că acesta nu acționează la fel de rapid ca drojdiile comerciale și astfel aluatul va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a dospi. Așadar, cea mai bună modalitate de a-l folosi este să faceți un lot de ferment care poate fi păstrat în frigider timp de câteva luni iar în momentul în care doriți să faceți pâine, veți lua din acel borcan doar cantitatea de care aveți nevoie.

   Se amestecă fermentul de panificație cu apă călduță (40°C) treptat și în porții mici până când se formează un aluat foarte umed. Se lasă timp de 12-16 ore într-un loc cald (în jur de 30 ° C). Adăugați 300 g de făină de porumb, 200 g de apă (40 ° C) pentru a obține un aluat mai gros și acoperiți timp de 5-8 ore (26-28 ° C). Baza de aluat este gata atunci când își mărește volumul (20-30%) și se pot vedea mici bule de fermentare deasupra. Se păstrează într-un borcan închis (3/4 plin) în frigider timp de până la 4 luni.

Termen de valabilitate
12 de luni, depozitare într-un loc răcoros și uscat.