Descriere
Un banneton sau coș pentru dospire, susține aluatul de pâine în timpul celei de-a doua creșteri, după ce pâinea a fost modelată, împiedicând aluatul să se aplatizeze pe măsură ce glutenul se relaxează.
Fabricat din ratan brut 100%, acesta permite suprafeței aluatului să se usuce în timp ce acesta dospește, formând o pojghiță care, în timpul coacerii se va transforma într-o crustă mai crocantă și va conduce la rezultate mai spectaculoase.
Pentru a coace pâinea, răsturnați coșul astfel încât aluatul să cadă ușor pe tava de copt, crestați partea superioară și coaceți. Banneton-ul în sine, nu se va introduce în cuptor!
Pentru a împiedica aluatul să se lipească, înainte de utilizare, banneton-ul și eventuala căptușeala trebuie să fie pulverizate cu apă, urmat de un praf generos de făină. Lăsați să se usuce. Înainte de folosire, se pudrează din nou cu făină iar excesul de făină se poate îndepărta cu ajutorul unei perii de patiserie mai tare.
Coșul rotund cu diametrul de 22 cm și adâncimea de 8,5 cm este potrivit pentru maxim 1,2 kg de aluat.
Prin PIA PERFECT FOOD