Descriere
Moara DIAMANT D.525 este concepută pentru a îndeplinii cerințele unei mori acționate manual, ușor de operat cu ajutorul mâinii sau cu ajutorul unui motor electric.
Comparată de către utilizatori cu un „Rolls Royce printre mașini”, făina măcinată cu ajutorul morii manuale D.525 își păstrează caracteristicile nemodificate, prin faptul că în măciniș se vor regăsi toate părțile componente ale cerealelor sau legumelor deshidratate. Nimic nu se pierde în procesul de măcinare, gradul de extracție fiind 100 %. Moara poate măcina orice fel de cereale (grâu, porumb, orz, secară, orez) inclusiv plante sau alte legume deshidratate.
Pâlnia morii este fabricată din fontă, având un volum de aproximativ 1,2 litri. Corpul morii este din fontă turnată iar părțile care se rotesc se sprijină pe lagăre de alunecare. Arborele de acționare este robust de tip melc, arbore care asigură o alimentare uniformă a morii și în același timp pre-zdrobește produsul. Datorită acestui lucru, moara manuală Diamant D 525 se va goli complet după utilizare.
Spre deosebire de alte mori, în special cele cu discuri de piatră, această moară poate fi utilizată și pentru măcinarea produselor relativ umede deoarece aceste discuri din aliaj nu se îmbibă și permit dezasamblarea și curățarea acestora cu ușurință, fară niciun instrument special. De asemenea, datorită arborelui de tip melc, moara este potrivită pentru măcinarea produselor cu un conținut ridicat de ulei.
Cantitatea care se poate macină manual cu moara manuală Diamant D525 este cuprinsă între 11 și 18 kg / oră. În cazul în care moara este acționată electric, cantitățile măcinate se dublează.
Pentru a micșoră volumul și pentru a preveni deteriorarea arborelui, volantul este întotdeauna dezasamblat în momentul transportului.
Prin PIA PERFECT FOOD