Ferment natural pentru pâine, 250 g, Sekowa

32,00lei TVA inclus

În stoc

   Fermentul pentru pâine Sekowa®, este un agent de dospire a aluatului care prezintă proprietăți incomparabile deoarece, spre deosebire de alți fermenți asemănători, conține doar miere polifloră, mazăre, grâu și porumb, toate componentele fiind organice – Produsul este certificat Eco.

Fermentul Sekowa Special Baking nu conține nicio tulpină de drojdie modificată comercial!

   Drojdiile de nectar și fermenții care se află în miere descompun făina într-un mod cu totul special, ceea ce are ca rezultat un gust ușor și deosebit a produsele de panificație obținute cu ajutorul lui.

   Potrivit lui Hugo Erbe, cu fermentul Special Baking Ferment, orice cereală pot fi folosită pentru dospirea și coacerea a numeroase tipuri de produse de patiserie și pâine!

   Conține gluten! A se vedea și varianta fără gluten.

   Forța motrice a fermentului de coacere funcționează și în aluaturi realizate din cereale greu de copt, cum ar fi orzul și ovăzul, precum și în varietăți care nu se coc, cum ar fi porumbul, meiul sau hrișca. Fermentul de copt pe bază de plante conține drojdie de nectar și acizi naturali și care face de prisos utilizarea drojdiei.  Se utilizează aproximativ 3 g ferment de panificație la 100 g de făină.

Mod de utilizare:

   Fabricat în Germania, acest ferment este utilizat în întreaga lume ca alternativă directă la drojdia uscată, deoarece, cu ajutorului lui se pornește un starter pentru aluatul de pâine. Pâinea rezultată formează o crustă bună, un miez pufos și aerat ce se păstrează mult timp. Se va obține o pâine blândă cu un gust ușor acrișor.

   Fermentul de copt poate fi folosit direct în rețeta de pâine pentru a înlocui drojdia convențională, dar trebuie luat în considerare faptul că acesta nu acționează la fel de rapid ca drojdiile comerciale și astfel aluatul va avea nevoie de mult mai mult timp pentru a dospi. Așadar, cea mai bună modalitate de a-l folosi este să faceți un lot de ferment care poate fi păstrat în frigider timp de câteva luni iar în momentul în care doriți să faceți pâine, veți lua din acel borcan doar cantitatea de care aveți nevoie.

Termen de valabilitate
12 de luni, depozitare într-un loc răcoros și uscat.