17-10-17-13

  Suntem chiar în perioada cu zile călduroase de vară, petreceri în grădină, călătoriile lungi cu mașina pentru a întâlni familia, prietenii sau distracția? Noi da!

   De asemenea, am oftat după ce am găsit înghețata topită, băuturile calde și gheața din lada frigorifică care se transformase în apă mult mai devreme decât ne așteptam.

   Bineînțeles că știam să evităm toate acele probleme, dar petrecerea era prea interesantă, peștele trebuia prins iar portbagajul mașinii noastre era mult prea fierbinte.

   Din acest motiv, am decis să transformăm și să vă arătăm și d-voastră cum putem transforma lada noastră frigorifică într-una inteligentă care să ne spună exact când este momentul să ne răcorim!

   Cu ajutorul lui RuuviTag putem crea o ladă inteligentă care ne poate ajuta să monitorizăm și să controlăm temperatura interioară, păstrând în siguranță alimentele din ladă.

   Ai nevoie doar de un singur senzor RuuviTag și un pic de bandă adezivă!

   În primul rând, trebuie să descărcați și să instalați aplicația Ruuvi Station din Play Store. Asigurați-vă că RuuviTag este alimentat de la baterie, porniți conexiunea Bluetooth de pe dispozitivul Android și lansați Ruuvi Station.

   După sincronizarea cu senzorul RuuviTag, este important să setați din aplicație limitele la atingerea cărora se va primi notificare pe dispozitivul mobil. De exemplu, la atingerea temperaturii de 15˚ C, să fim alertați pe telefonul mobil că în lada frigorifică temperatura este prea mare. De asemenea, prin aplicație se poate seta o limită minimă inferioară de până la – 40˚ C

   Numele senzorului (în cazul de față LADĂ FRIGORIFICĂ), alerta de temperatură și imaginea de fundal se pot adăuga din Tag Settings.

   Ultimul pas în aplicația noastră este să vă asigurați că Ruuvi Station comunică cu RuuviTags chiar și în timpul rulării în fundal. Pentru a face acest lucru, accesați din Ruuvi Station meniul sertăraș aflat în partea din stânga sus a ecranului, alegeți Setări aplicații, mergeți în App Settings / Background Scanning Settings și verificați dacă este activată opțiunea Continous background scanning.

   Acum este momentul să fixați bine senzorul RuuviTag pe capacul cutiei cu ajutorul unei bucăți de bandă adezivă. RuuviTag este destul de ușor, așa că munca nu va fi complicată. Asigurați-vă că suprafețele pe care veți lipi senzorul sunt curate și uscate astfel încât să nu existe riscul desprinderii benzii adezive.

   Este logic ca punctul ideal de măsurare a temperaturii să fie situat în partea de jos a lăzii (interesant este că aerul rece circulă în jos, deoarece este mai dens decât aerul cald), dar plasarea RuuviTag-ului la baza lăzii poate fi riscantă mai ales dacă folosiți gheață pentru a vă răcori cutia – în cele din urmă, gheața se va topi, se va transforma în apă iar senzorul va ajunge scufundat în apă. Chiar daca RuuviTag se încadrează în clasa de protecție 67, păstrarea senzorului departe de apă este întotdeauna o idee bună.

   După ce RuuviTag este instalat iar aplicația Ruuvi Station afișează date măsurate, ești pregătit de plecare! Felicitări, tocmai ai transformat lada ta frigorifică într-una inteligentă!

   Testează performanța lăzii frigorifice

   Vizualizarea graficelor din Ruuvi Station vă pot ajuta să găsiți cantitatea ideală de gheată / rezerve cu freon necesare pentru răcire lăzii. Schimbările de temperatură din cronologie indică cât de bine cantitatea de gheață utilizată pentru răcire, menține temperatura în intervalul dorit. Schimbările bruște ale temperaturii indică faptul ca lada frigorifică nu mai este închisă ermetic sau agentul frigorific este pe sfârșit. 

   Multe lăzi frigorifice convenționale au performanțe limitate iar acestea trebuie să fie pline până la refuz cu agent frigorific pentru ca să ofere un efect durabil de răcire. Teoria din spatele acestui lucru este una simplă: efectul de răcire este extrem și durează mai mult atunci când cea mai mare parte a volumului este umplută cu elemente reci în loc de aer cald.

   De asemenea, este bine de știut că majoritatea lăzilor frigorifice nu pot îngheța. Acestea pot menține băuturile și alimentele la rece dar, în pofida numelui, acestea nu ne sunt de mare folos pentru a păstra alimentele înghețate pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, este bine de știut, că durata sau efectul de răcire este foarte limitat. În testele mele, doar atunci când am umplut lada frigorifică cu cuburi de gheață până la refuz, de abia am reușit să păstrez lada răcită în jurul valorii de +4 ° C timp de 12 ore. Rezultatele pot varia în funcție de tipul de ladă utilizat, de cantitatea de gheată / agent termic folosit, temperatura exterioară și de tipurile de alimente depozitate în interior.

Articole recente
Produse din magazinul nostru