Un banneton sau coș pentru dospire susține aluatul de pâine în timpul celei de-a doua creșteri, după ce pâinea a fost modelată, împiedicându-l să se aplatizeze pe măsură ce glutenul se relaxează.
Fabricat din ratan brut 100%, acesta permite suprafeței aluatului să se usuce în timpul dospirii, formând o pojghiță care, în timpul coacerii, se va transforma într-o crustă mai crocantă, oferind rezultate spectaculoase.
Pentru a coace pâinea, răsturnați coșul astfel încât aluatul să cadă ușor pe tava de copt, crestați partea superioară și coaceți. Bannetonul, în sine, nu se introduce în cuptor!
Pentru a preveni lipirea aluatului, înainte de utilizare, bannetonul și, dacă este folosită, căptușeala trebuie pulverizate cu apă, apoi presărate generos cu făină. Lăsați-le să se usuce. Înainte de folosire, pudrați din nou cu făină, iar excesul poate fi îndepărtat cu o perie de patiserie mai tare.
Cos oval pentru dospire aluat, ratan, 39 x 17 x 8 cm, este potrivit pentru maximum 1,8 kg de aluat.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.